Personal /Direcció General
Patermann, Christian
Bioeconomia
   

Christian Patermann és exdirector de la Comissió Europea. Des de l’any 1996 fins al 2003, va ser director de Medi Ambient, Sostenibilitat i Clima i posteriorment, fins el 2007, director d'Agricultura, Alimentació, Silvicultura, Pesca i Biotecnologia de la Direcció General de Recerca i Tecnologia de la EU. Durant l'últim període, va introduir el concepte de bioeconomia al VII Programa Marc, conegut en aquell moment com a Coneixement basat en la Bioeconomia a Europa.

Abans va ser subdirector general del Ministeri alemany de Recerca i Ciència. Entre altres funcions, va ser director del Gabinet i portaveu.

És advocat, i ha estudiat Economia a Alemanya, Suïssa i Espanya.

Es va jubilar a finals de 2007 i des de llavors assessora governs i empreses sobre el desenvolupament d'una bioeconomia. També és membre del primer Bioökonomierat alemany, el Consell de Bioeconomia, que assessora al govern alemany.

Patermann, C.,  Aguilar, A. 2018.  The origins of the bioeconomy in the European Union, in New biotechnology, 40 

German Bioeconomy Council. 2015. Bioeconomy Policy (Part I) : Synopsis of national strategies around the world. Berlin.

German Bioeconomy Council. 2015. Bioeconomy Policy (Part II) : Synopsis of national strategies around the world. Berlin.

 German Bioeconomy Council. 2018. Bioeconomy Policy ( Part III ) : Update Report of National Strategies around the World. Berlin.

Bioökonomie für Einsteiger (Bioeconomy for beginners, in German and Greek). 2017. Edited by E. Pietsch, Springer Verlag.

Patermann, C. 2018. Desarrollo de la Bioeconomía en Alemania, Ayer, hoy y mañana: Desafíos y perspectivas, en "Bioeconomía y desarollo sostenible", Mediterráneo Económico, Colección estudios socioeconómicos, Cajamar, Tomo 31.

 

Subscriu-te
al nostre newsletter
Dona't d'alta al nostre newsletter i podràs seguir de primera mà totes les novetats del CTFC.